Cladirea Primariei
 
.:: Geografie 

.:: Istorie 
 
.:: Administratie 
 
.:: Navigare rapida 
 

Asezare geografica - Fauna

   Alaturi de soluri si vegetatie, fauna constituie un element important al cadrului natural.
   Fauna, in comuna Valea Mare - Pravat, s-a pastrat mai bine decat in alte parti, fiind reprezentata inca printr-un numar mare de specii si printr-un efectiv destul de apreciabil. Aceasta se datoreaza faptului ca interventia directa sau indirecta a omului a fost mai redusa ca amploare decat in alte comune si din alte judete. Lumea animala a padurilor este deci bogata si variata.
   Contribuie la aceasta si faptul ca zona forestiera constituie un mediu natural optim pentru diferite specii de vietuitoare.
   In padurile de munte si de deal ale comunei Valea Mare - Pravat, o mare parte dintre animale au o arie de raspandire mai larga. Dintre acestea fac parte: lupul (canis lupus), vulpea (canis vulpes), iepurele (lepus timidus), nevastuica (mustela vulgaris), dihorul (mustela putorius), ursul (ursus arcotus), mistretul (sus scrofa), caprioara (cervus capriorus).
   Exista insa si animale specifice padurilor montane. Astfel, in padurile de rasinoase de pe raza comunei se intalnesc, mai rar, e adevarat, rasul (fex linx), jderul (mustela martes) si cocosul de munte (tetrao urogallus), pasare de mare valoare cinegetica.
   O mare raspandire o au rozatoarele: veverita (sciurus vulgaris) si soarecele de padure (mus silvaticus).
   Bogata este si lumea pasarilor: cucul (cucus canorus), randunica (hirudo rustica), vrabia (passer domesticus), gaita (garulus glandarius), ciocarlia (alauda arborea), pitigoiul (parus major) etc..
   Se mai pot intalni: soparla (lacerta agilis) si sarpele (corunella laevis) dintre reptile. Dintre batracieni, frecvent aflam: broasca de apa (rana esculenta) si broasca de iarba (rana poraria).
   Fauna acvatica, bogata odinioara, este astazi pe cale de disparitie.


 
  © Toate drepturile sunt rezervate Primariei Valea Mare - Pravat.
Design: Intex Prim 
www.intexprim.ro