Cladirea Primariei
 
.:: Geografie 

.:: Istorie 
 
.:: Administratie 
 
.:: Navigare rapida 
 

Fizionomia satelor

   Dupa forma, satele ce compun comuna Valea Mare - Pravat se prezinta astfel: satele Namaiesti si Gura Pravat sunt de forma liniara, cu constructiile insirate pe mai multi kilometri in largul soselei ce urmeaza cursul raului Argesel, satele Valea Mare, Bilcesti si Pietroasa au forma poligonala neregulata; satul Selari are o forma poligonala relativ regulata.
   In ceea ce priveste structura, toate satele sunt de tip rasfirat, casele sunt despartite de garduri (de uluci, de benzi verticale de tabla vopsita, cu stalpi de fier, sau din plasa de sarma pe stalpi de lemn sau de beton) ce inchid gospodarii relativ intinse, compuse din case de locuit de diferite forme, magazii, soproane, grajduri pentru vite cu poduri pentru fan, cotete pentru porci si pentru pasari.
   Casele sunt asezate aproape de strada sau drum si, in general, au in fata gradinite cu flori. De remarcat este faptul ca in constructii se foloseste caramida sau boltarul. Din piatra se edifica temelia. Acoperisurile au tigla, placi de azbociment, tabla galvanizata si, mai rar, sita sau sindrila.

 
  © Toate drepturile sunt rezervate Primariei Valea Mare - Pravat.
Design: Intex Prim 
www.intexprim.ro